Åbent Hus i Hørgaard afslutter stort renoveringsprojekt på Høje Kolstrup

Åbent Hus på Hørgaard 6-10
På lørdag kan alle gå på opdagelse i nyrenoverede lejligheder i Hørgaard på Høje Kolstrup. Det er afslutningen på Kolstrup Boligforenings renoveringsprojekter til over 350 mio. kr. i afdeling 15
.
 
Hørgaard 6-10 er den allersidste del af Kolstrup Boligforenings store renoveringsprojekt på Høje Kolstrup i Aabenraa. Her står nu 25 lejligheder klar til indflytning, og derfor holder boligforeningen Åbent Hus på lørdag kl. 11-15.30.
- Det er en dejlig tilfredsstillende fornemmelse, at vi endelig er færdige med projektet og kan tilbyde flere spritnye og topmoderne lejligheder, siger boligforeningens formand, Ove Stahl Schmidt, som på lørdag - sammen med den øvrige bestyrelse - byder velkommen og viser rundt i de 2- og 3-værelses lejligheder med elevator i alle opgange. De ni af boligerne er udlejet, mens man kan skrive sig op til de ledige.
Kolstrup Boligforenings renoveringsprojekter i afdeling 15 Hørgaard/Uglekær/Frueløkke på Høje Kolstrup har i alt kostet 359 mio. kr. med støtte fra Landsbyggefonden. Renoveringerne begyndte i 2006 i bydelen, hvor også Aabenraa Andelsboligforening har moderniseret afdelinger. Og sammen med boligsociale indsatser har det forandret området gennemgribende.
 
Beboerhus med udsigt
Høje Kolstrup har været i forfald og var indtil 2013 på den såkaldte ghettoliste. I seks boligblokke fra 1970’erne stod næsten halvdelen af 252 lejemål tomme.
Kolstrup Boligforening renoverede først sine boligblokke på Uglekær og de første to blokke på Hørgaard. Sidste år forlod håndværkerne så Frueløkke, efter den ene af fire blokke var totalt renoveret med et stort beboerhus på toppen, mens de øvrige tre var revet ned og erstattet med 34 nybyggede rækkehuse. Og nu har boligforeningens sidste afdelinger på Hørgård altså også fået en overhaling. Totalt har renoveringsprojektet nedbragt antallet af boliger i afdelingen fra 405 til 329, og det går markant bedre med udlejningen.
 
Hele området piftet op
Høje Kolstrup er for seks år siden blevet tilført et nyt bydelscenter med aktivitetstorv med scene samt et område med skaterbane og legepladser. Samtidig er trygheden øget med nye stisystemer, og der er åbnet en ny REMA 1000-butik som erstatning for et nedslidt indkøbscenter. Endelig melder også bydelens folkeskole med ca. 500 elever om øget trivsel og stabilitet.
Så området er forandret, hvilket boligforeningerne i bydelen også mærker gennem en øget interesse fra ressourcestærke borgere, deriblandt ansatte på supersygehuset, der opføres i nærheden.